Podrška Gradske uprave nadarenim osnovcima i srednjoškolcima

Gradska uprava Visoko i ove školske godine je izdvojila sredstva u iznosu od 28.000 KM za stipendiranje nadarenih učenika osnovnih i srednjih škola. Konkursna procedura je okončana, a na preliminarnim listama nalazi se ukupno 209 učenika.

– Nakon što smo i prošle godine izdvojili sredstva kako bismo podržali i nagradili nadarene učenike osnovnih i srednjih škola, i ove godine nastavljamo sa stipendiranjem. Kao što sam kazao i prije nekoliko dana kada su dodijeljene stipendije našim studentima, cilj Gradske uprave je da stipendije dobiju svi naši studenti, ali na ovaj način i nadareni i talentovani učenici osnovnih i srednjih škola. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Preliminarnu listu kandidata koji su ostvarili pravo na stupendiju možete pogledati na Oglasnoj ploči Grada Visoko i na web stranici Grada – www.visoko.gov.ba.

Sve eventualne prigovore (obrazložene i utemeljene na dokazima) na preliminarnu listu, kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju, mogu podnijeti Službi za boračko- invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti u roku od 8 dana od dana objavljivanja.

Kandidati koji su ostvarili pravo na stipendiju dužni su dostaviti potvrdu iz banke o broju računa na koji će se izvršiti uplata stipendije.

LISTA OSNOVNE ŠKOLE

LISTA SREDNJE ŠKOLE