Potpisan ugovor o korištenju zemljišta između Grada Visoko i Fondacije

Danas je u kabinetu gradonačelnika Grada Visoko Mirze Ganića upriličen sastanak i potpisivanje ugovora između Grada Visoko i Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ o održavanju i korištenju zemljišta na lokalitetu Kompleksa Ravne.

Ugovorom je zemljište u vlasništvu Grada Visoko dato na korištenje Fondaciji kao zemljište koje će se koristiti u svrhu formiranja parking prostora koji je neophodan posebno u vrijeme vrhunca sezone i dolaska velikog broja posjetilaca.

– I ovaj ugovor je značajan jer se odnosi na uređenje turističke infrastrukture, u ovom slučaju formiranje velikog broja parking mjesta koja su neophodna tokom ljetnih mjeseci kada imamo i najveći broj posjetilaca. Pored potpisivanja ugovora razgovarali smo i o aktuelnim dešavanjima u Fondaciji, pripremama za sezonu koja već počinje, ali i o izgradnji dva vrhunska teniska terena koja će se nalaziti u parku „Ravne 2“ i koji će na svoj način obogatiti ponudu našeg grada. Kao što od samog početka i govorim, imamo veliki turistički potencijal i na nama je da svojim idejama i radom iskoristimo sve mogućnosti i od našeg Visokog napravimo i ozbiljan turistički centar. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

U ime Fondacije ugovor je potpisao dr. Semir Osmanagić, koji se zahvalio na aktivnostima koje provodi Grad Visoko na unapređenju turističke infrastrukture, te je naglasio kako će aktuelni projekat izgradnje teniskih terena Visoko ucrtati na svjetsku tenisku mapu.