Potpisani ugovori, udruženjima i klubovima 88.000 KM za sportske i kulturne programe

U Velikoj sali Gradske uprave Visoko u ponedjeljak 26.jula 2021.godine je upriličeno potpisivanje ugovora sa udruženjima koja su dobila finansijsku podršku za svoje projekte. Riječ je većinom o udruženjima i organizacijama koja se bave kulturnim događajima, kao i sportskim klubovima.

„Mi smo raspodjelili 88.000 KM, a ostalo je još nešto sredstava za eventualne vanredne aktivnosti za koje ćemo također dati podršku. Prošle godine nije bilo realizacije ovih sredstava, a ove godine smo uspjeli da ih obezbijedimo i ona su odmah i operativna i čim potpišemo ugovore možete krenuti u realizaciju projekata. Nadam se da će saradnja biti nastavljena i u narednim godinama, a cilj je da podržimo projekte i prepoznamo ključne stvari, koje su tradicija, ali i bitne za razvoj sporta i kulture u Visokom“. – kazao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mirza Ganić.

Među udruženjima koja su finansirana putem javnog poziva je i UGLU „Likum“ Visoko.

„Potpisali smo ugovor koji nam omogućava rad ove godine. Sredstva nisu dovoljna za sve aktivnosti i projekte, ali će nam u svakom slučaju jako pomoći da se naše aktivnosti nastave u ovoj godini.“ – istaknuo je Alija Šahinović iz Udruženja „Likum“.

Sredstva su dobili i sportski klubovi i kolektivi iz Visokog.

„Zahvaljujem se Gradskoj upravi i gradonačelniku što smo dobili priliku da budemo podržani u našim divnim projektima. Pored nas svi sportovi su zastupljeni i jako mi je drago što imamo mogućnost da realizujemo svoje projekte kroz podršku Gradske uprave i gradonačelnika Mirze Ganića.“ – kazao je prilikom potpisivanja ugovora Muhamed Oruč iz Konjičkog kluba Visoko.

Pored ovih sredstava, 200.000 KM će kao redovna sredstva dobiti ligaški klubovi iz Visokog, Nogometni klub Bosna, Rukometni klub Bosna i Košarkaški klub Visoko, a prema riječima gradonačelnika, za narednu godinu će se izvršiti i provjera među klubovima koji također učestvuju u ligaškim takmičenjima, pa će i oni ući u ovu vrstu podrške.