Povodom manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ predstavnici Udruženja „Ars Tragovi“ kod gradonačelnika Mirze Ganića

Povodom 18. po redu manifestacije „Dani Zaima Muzaferije“ koja se naredne sedmice održava u našem gradu, gradonačelnik Mirza Ganić danas se sastao sa predstavnicima Udruženja „Ars Tragovi“ koje je i organizator ovog značajnog kulturnog događaja. Predsjednik udruženja Rasim Kadić je gradonačelnika upoznao sa ovogodišnjom manifestacijom, ali i svim detaljima koji prate organizaciju jednog ovakvog događaja.

– Za ove godine koliko organizujemo manifestaciju ona je postala kulturni događaj prepoznatljiv u cijeloj BiH, a od manifestacije posvećene Zaimu Muzaferiji postala je manifestacija koja afirmiše mlade bh.umjetnike. I ove godine imamo respektabilan program, a posebno bih se zahvalio Gradskoj upravi Visoko i gradonačelniku Mirzi Ganiću koji su prepoznali značaj manifestacije, pa nas i finansijski podržali kao nikada ranije. – kazao je između ostalog Kadić, te naglasio kako je Visoko jedan od rijetkih bh.gradova koji se može pohvaliti institucijama kulture poput Teatra „Total“ ili Galerije „Likum“.

Gradonačelnik Ganić je kazao kako je ova Gradska uprava posvećena vraćanju kulture i sporta u Visoko.

– Kvalitetni sadržaji koje će naši sugrađani vidjeti tokom ovogodišnje manifestacije su važni za kulturni život našeg grada. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati i kontinuitet i redovne kulturne sadržaje koji će obogatiti život Visokog, a ljudima uključenim u organizaciju ove manifestacije želim čestitati na radu, trudu i posvećenosti tome da ova manifestacija postane poznata i priznata širom BiH, ali i regiona. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Pored razgovora o manifestaciji tema je bila i zgrada Gradskog kina koju je potrebno osposobiti i vratiti joj njezinu funkciju, a već postoje i ideje o rješavanju pitanja zgrade Gradskog kina u Visokom, pa će tim povodom uskoro biti organizovan i poseban sastanak.