Predstavnice dva udruženja iz Sarajeva i Donjeg Moštra na sastanku sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića održan je sastanak sa predstavnicama dva udruženja, Udruženjem „Žene za žene International“ iz Sarajeva, te Udruženjem „Aktiv žena Donje Moštre“.

Tokom sastanka predstavnice Udruženja „Žene za žene International“ su predstavile projekat koji je trenutno u fazi realizacije „Žene akteri društvenih promjena u lokalnim zajednicama“, a čiji dio je i Udruženje „Aktiv žena Donje Moštre“. Nakon što su predstavile svoje udruženje koje postoji preko 20 godina, iz sarajevskog udruženja je naglašeno kako za cilj imaju ekonomsko i društveno – političko osnaživanje žena.

Tokom sastanka svoj rad i aktivnosti su predstavile i članice udruženja iz Donjeg Moštra, a kao jedan od najvećih problema s kojim se susreću jesu prostorije samog udruženja.

Gradonačelnik Ganić je članicama čestitao na aktivnostima i rezultatima koje postižu, naglasio kako će saradnja sa Gradskom upravom Visoko biti nastavljena, te kazao kako stoji na raspolaganju za sve projekte, kao i probleme poput problema sa prostorijama, koji bi trebao biti riješen, a samim tim će i rad udruženja biti bolji i kvalitetniji.