Predstavnici Merhameta u Gradskoj upravi Visoko

Gradonačelnik Mirza Ganić danas je sa svojim saradnicima ugostio predstavnike Merhameta. Radnom sastanku su prisustvovali predsjednik UO Kenan Vrbanjac i zamjenik predsjednika Kenan Trebinjac, te direktorica Regionalnog odbora Zenica Zijada Kliko.

Glavna tema sastanka bilo je uspostavljanje rada ove organizacije na području našeg grada. Iako ne želeći govoriti o onome što je bilo, predstavnici nisu mogli, a da se ne osvrnu na zloupotrebu njihovog imena za vrijeme prethodne vlasti. Naime, kako su istakli, nisu željeli biti servis vlasti nego servis građana i zbog promijenjene „političke klime“ smatraju da je vrijeme da Merhamet u Visokom počne raditi ono što mu je istinska svrha. 

Predsjednik  UO Kenan Vrbanjac  je istakao da iako sa nazivom Muslimansko dobrotvorno društvo jedini u svom imenu imaju vjersko obilježje, odlično sarađuju i sa udruženjima i organizacijama drugih vjeroispovijesti kao što je CRS- Caritas BiH, Crveni križ, Crveni polumjesec, AFAD, TIKA itd. te da je jedan od najvećih donatora u BiH upravo Američka LDS crkva.

“Žao mi je što Merhamet kao organizacija koja u svom radu ima 108 godina dugu tradiciju do sada nije bio aktivan u ovoj staroj visočkoj, bošnjačkoj čaršiji sa svim svojim aktivnostima, ne samo pružanju socijalne pomoći, te sam zadovoljan da nakon ovog sastanka mogu reći da će naša kancelarija u Visokom što prije biti stavljena u funkciju da bi bila na usluzi građanima”, – izjavio je predsjednik UO Kenan Vrbanjac.

Gradonačelnik Ganić je istakao da nijedna institucija ne smije biti u službi gradonačelnika nego u službi ostvarivanja cilja zbog kojeg je i osnovana, da u ime Gradske uprave ovoj organizaciji daje podršku, te je poželio dobrodošlicu u naš grad i sretan budući rad.