Predstavnici Odreda izviđača „Visoko“ kod gradonačelnika Mirze Ganića

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas je upriličen sastanak sa predstavnicima Odreda izviđača “Visoko”. Riječ je o odredu koji je osnovan 1956.godine i ove godine obilježavaju 65 godina rada, pa je sastanak, između ostalog, bio posvećen i ovom važnom jubileju.

Razgovaralo se i o aktuelnim projektima, kao i realizovanim projektima u proteklom periodu, a iz odreda su naglasili kako su dvije glavne aktivnosti tokom godine organizacija manifestacije „Pozdrav proljeću“, te takmičenje „Skriveno blago“ koje je u Visoko u godini prije pandemije dovelo preko 300 učesnika.

– Sve što je od općeg i društvenog interesa, a u ovom slučaju odred izviđača je udruženje koje okuplja veliki broj mladih ljudi, ali kroz svoje aktivnosti doprinosi i promociji Visokog, mi ćemo uvijek u skladu sa svojim mogućnostima podržavati i evo već smo dogovorili realizaciju jednog lijepog projekta. Saradnja između Gradske uprave i Odreda izviđača „Visoko“ će biti i u budućnosti nastavljena i nadam se svakim danom i sve bolja. – istaknuo je gradonačelnik Ganić.

Na samom kraju prijema predsjednik odreda Muhamed Šehić, koji je ujedno i predstavnik Saveza izviđača Federacije BiH je gradonačelniku Mirzi Ganiću uručio i zahvalnicu Saveza za pomoć i saradnju sa izviđačima.