Predstavnici Streljačkog kluba “Visoko” kod gradonačelnika Mirze Ganića

Predstavnici Streljačkog kluba „Visoko“ u ponedjeljak 5.jula 2021.godine su bili gosti kod gradonačelnika Mirze Ganića. Posjet je iskorišten za razgovore o unapređenju saradnje, prvenstveno u dijelu koji se odnosi na podršku Grada Visoko, obzirom da klub učestvuje u različitim takmičenjima, da su prepoznatljivi širom Bosne i Hercegovine, a s druge strane pored samofinansiranja, nemaju drugih izvora prihoda.

„Razgovarali smo i o izmjenama određenih zakonskih rješenja, koje bi klubu omogućile određen izvor finansijskih sredstava neophodnih da klub bude na stabilnim osnovama. Dogovoreno je da probamo od naredne godine klub prebaciti u redovno finansiranje, a sve s ciljem da imamo što više takmičara, a svakako i bolje rezultate, jer je u pitanju klub koji dugo vremena postoji i zaslužuje podršku Grada Visoko.“ – istaknuo je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić.

Klub prošle godine nije dobio nikakva finansijska sredstva, pa će se za ovu godinu probati iznaći određena sredstva koja bi poslužila da se obnovi takmičarska oprema i nabavi neophodna oprema za funkcionisanje ovog visočkog sportskog kolektiva.