Predstavnici turskog kontigenta EUFOR-a posjetili gradonačelnika Mirzu Ganića

Predstavnici turske vojne misije u našoj zemlji, odnosno turskog kontigenta u sastavu EUFOR-a, posjetili su danas gradonačelnika Visokog Mirzu Ganića. Bio je ovo prvi posjet novoimenovanog komandanta Visokom, a u ugodnom razgovoru sa gradonačelnikom gosti su se interesovali za situaciju u našoj zemlji, kao i Visokom. Gradonačelnik Ganić je goste upoznao i sa historijatom Visokog, ali i aktuelnom situacijom u našem gradu, kao i društvenom, političkom i privrednom situacijom i načinima poboljšanja uslova života stanovništva.

Posjet je bio prilika da se gosti upoznaju i sa nizom sadržaja koje nudi Visoko, turističkim atrakcijama i potencijalima, a gosti su naglasili da će uskoro ponovo doći u Visoko i obići brojne znamenitosti za koje su saznali, a također su uputili i poziv gradonačelniku Ganiću za posjet njihovoj LOT kući koja se nalazi u Zenici.

U našoj zemlji trenutno boravi oko 3.500 pripadnika EUFOR-a, a širom BiH postoji i 15 LOT kuća, od kojih je 5 turskih, a trenutno je u BiH između 250 i 260 pripadnika turske vojne misije.