Prigodnim programima obilježen 7. april – Dan oslobođenja grada Visoko

Prigodnim programima u organizaciji Gradske uprave Visoko danas je obilježen 7. april – Dan oslobođenja grada Visoko. Obilježavanje je počelo u Maloj sali Gradske uprave gdje su potpisani sporazumi sa direktorima škola sa područja grada Visoko o rekonstrukciji i izgradnji školskih objekata. Također, u Maloj sali je organizovan prijem koji su upriličili gradonačelnik Mirza Ganić i zamjenik predsjedavajućeg  Gradskog  vijeća Visoko Vahid Ramić za delegacije Udruženja antifašista i boraca NOR-a i Koordinacionog odbora boračkih udruženja i organizacija Grada Visoko.

Nakon prijema delegacije su položile cvijeće i odale počast na Spomen kosturnici borcima NOR-a, Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Visokog,  te na Trgu žrtava genocida u Srebrenici.

Na kraju je upriličena i priredba učenika Osnovne škole „Alija Nametak“ Buci povodom Dana škole i Dana oslobođenja Visokog.

Svim stanovnicima Visokog jedan od najvećih datuma u historiji našeg grada čestitali su gradonačelnik Mirza Ganić, te predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko, Nikola Pekić i Vahid Ramić.