Prijem za visočke studente – dobitnike posebnih priznanja Univerziteta Sarajevo

U Maloj sali Gradske uprave Visoko u petak 27.augusta 2021.godine je upriličen prijem za najbolje visočke studente, dobitnike posebnih priznanja Univerziteta Sarajevo. Uime Gradske uprave studente su pozdravili gradonačelnik Mirza Ganić, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Vahid Ramić, te pomoćnici gradonačelnika.

– Ovo je prava prilika, da vas u okviru obilježavanja Dana Grada Visoko predstavimo našim građanima, ali vas i simbolično nagradimo za vaš trud i zalaganje, jer je velika stvar biti prepoznat u okviru univerziteta. Uime Gradske uprave i Grada Visoko vam čestitam na ostvarenim rezultatima, ponosan sam što imamo mlade ljude iz našeg grada sa ovakvim postignućima, želim da nastavite i da budete još bolji, ali i da nam budete na raspolaganju, jer samo zajednički možemo uraditi mnogo toga. Ovo je uspjeh i vaših roditelja, jer ste imali i njihovu podršku bez koje bi bilo jako teško, a ovo govorim i u svoje ime, jer sam prošao taj proces, tako da pored čestitke vama, čestitam i vašim roditeljima. – kazao je studentima gradonačelnik Mirza Ganić.

Studente je pozdravio i čestitao im na uspjehu i zamjenik predsjedavajućeg Vahid Ramić, a i sami studenti su kroz razgovor imali priliku da se predstave.

Inače, prijem je upriličen za osam studenata, dobitnika posebnih priznanja:

Nejra Mlačo – Zlatna značka, Medicinski fakultet Sarajevo

Amina Karavelić – Zlatna značka I ciklus, Građevinski fakultet Sarajevo

Lamija Aždahić – Zlatna značka I ciklus, Fakultet islamskih nauka Sarajevo

Edina Ibrišević – Srebrena značka II ciklus, Fakultet za kriminalistiku

Nermana Arnautović – Srebrena značka I ciklus, Filozofski fakultet Sarajevo

Dalila Alibegović – Srebrena značka I ciklus, Elektrotehnički fakultet Sarajevo

Adna Hrnjić – Srebrena značka I ciklus, Fakultet zdravstvenih studija Sarajevo

Jasmin Hasandić – Povelja Univerziteta u Sarajevu I ciklus, Fakultet za saobraćaj i komunikacije