Pripadnici Gorske službe spašavanja Visoko na sastanku sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem

 U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas je održan sastanak sa članovima Gorske službe spašavanja Visoko, a jedan od povoda ovog sastanka je bio i ulazak ove službe u Službu Civilne zaštite Grada Visoko. Članovi GSS-a su gradonačelnika i predstavnika Štaba CZ Visoko upoznali sa svojim aktivnostima, brojem ljudi u sastavu stanice, kao i opremljenošću i resursima koje imaju i koji će biti stavljeni na raspolaganje u budućem ustroju Službe Civilne zaštite Grada Visoko.  

– Ovo je još jedna izuzetno bitna spasilačka služba koju imamo u našem gradu, tako da smo razgovarali o načinima  njihovog priključenja Civilnoj zaštiti, a izuzetno mi je drago da su se stavili na raspolaganje, jer je riječ o ekipi od 6 registrovanih i obučenih spasilaca, koji će nam pomoći i u obuci budućih članova ove jedinice, ali i drugih službi civilne zaštite. – istaknuo je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić.  

Pored razgovora o priključenju GSS-a Civilnoj zaštiti, bilo je riječi i o prostorijama koje su potrebne ovoj službi, jer su trenutno bez prostorija koje bi im također mnogo značile u budućem radu. Na kraju su se članovi GSS-a Visoko zahvalili gradonačelniku na prijemu i sastanku, istaknuvši kako u prethodnim godinama i pored brojnih dopisa, nisu bili u prilici razgovarati o temama o kojima je danas bilo riječi.