Šošnje i Dolovi uskoro dobijaju novi asfaltni put

U utorak 27.jula 2021.godine u kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića potpisan je ugovor o sanaciji i asfaltiranju dionice puta Šošnje – Dolovi. Vrijednost radova na ovoj dionici, koja je dužine preko 1.000 metara, iznosi 126.802,32 KM, a pored asfaltiranja puta bit će sanirane i udarne rupe na putu koji od Podvinaca vodi prema Šošnjama i Dolovima.

„Danas smo potpisali ugovor s izvođačem radova, odmah nakon toga smo izašli i na teren i praktično danas smo imali i uvođenje izvođača u posao. Riječ je o značajnom putu, kojim ćemo asfaltom spojiti Visoko sa općinom Kakanj, a koristi su višestruke. Kako sam i kazao, asfaltom ćemo spojiti Visoko sa općinom Kakanj, mjesto Dolovi do kojeg se do sada dolazilo makadamom dobit će asfaltni put, a bit će saniran i put koji je vodio prema ovim naseljima. Ono što smo u proteklom periodu obećali, mi i realizujemo i nastavljamo sa realizacijom projekata koje smo obećali našim građanima, koji će sada imati priliku da obiđu i ovaj dio naše općine i vide prirodne ljepote ovog kraja.“ – istaknuo je gradonačelnik Ganić tokom obilaska puta u Šošnjama.

Asfaltiranje dionice puta od preko 1.000 metara, kao i sanaciju udarnih rupa realizuje Grad Visoko uz sufinansiranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.