Stigla vrijedna oprema za Dnevni centar za djecu i odrasle u Dobrinju

U JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Dobrinju, danas je upriličena primopredaja vrijedne opreme za korisnike ovog centra. U pitanju je materijalno – tehnička oprema, tableti, laptop, didaktička oprema, kao i dezinfekciona i zaštitna oprema.

– Nedavno smo bili u posjeti centru te potpisali sporazum o sufinansiranju i najavili ovu aktivnost, uručenje vrijedne opreme za sve korisnike ovog centra. Ono što je važno jeste primijeniti poruku koju korisnici ovdje kreiraju „Ko u čuda vjeruje, taj čuda stvara“, svjedoci smo te poruke i to je puna istina. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić, koji je prisustvovao primopredaji opreme, te naglasio kako su sredstva usmjerena gdje je to najznačajnije.

Ova vrijedna donacija plod je saradnje Saveza općina i gradova Federacije BiH sa Gradom Visoko, kao i Udruženjem „Naše sunce“ i centrom u Dobrinju. Prema riječima predstavnice Saveza općina i gradova FBiH Lune Šeković, u pitanju je projekat koji se realizuje uz pomoć stranih partnera. Uime Udruženja „Naše sunce“ svima koji su podržali nabavku opreme zahvalile se predsjednica Lejla Smajević.