Svečani prijem za najbolje visočke studente i učenike za kraj uspješne godine

U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića posljednjeg dana ove godine organizovan je prijem za najbolje visočke studente i učenike. Za svoj rad i zalaganje sedmero njih je nagrađeno i od strane Univerziteta u Sarajevu, odnosno Federalnog ministarstva obrazovanja.

– Godinu zatvaramo najljepšim pričama, a svakako su to vaše priče i dostignuća. Ovo je svojevrsno druženje najboljih sa najboljima, a lično sam ponosan da u Visokom imamo najbolje studente koji predstavljaju naš grad, a svojim dostignućima promovišu i Visoko i našu zemlju. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Ganić.

Bila je ovo prilika i da se naši najbolji studenti i učenici još jednom predstave, a današnjem prijemu su prisustvovali Zlatko Hadžić dobitnik Zlatne značke sa Pravnog fakulteta u Sarajevu, Kanita Lemeš dobitnica Zlatne značke sa Mašinskog fakulteta, Ema Džejna Smolo (Zlatna značka, FPN), Adna Hrnjić (Srebrena značka), Adin Provalić (Srebrena značka), te učenica koja je završila Gimnaziju Visoko uz mnogobrojne uspjehe i nagrade sa takmičenja, Hanka Goralija, kao i Amela Smolo učenica Gimnazije Visoko koja je za svoje rezultate dobila pohvalu Federalnog ministarstva obrazovanja.

Na samom kraju ovog svečanog prijema uručeni su pokloni i priznanja, a gradonačelnik je svim studentima i učenicima poželio mnogo sreće. – Nadam se da ćete ostati u našoj državi i da ćete dolaziti u naše Visoko, a još ukoliko radno mjesto bude ovdje, onda je naša lokalna zajednica na velikom dobitku. – poručio je gradonačelnik.