Svečano otvoren put Šošnje – Dolovi

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Visoko ostat će u posebnom sjećanju mještanima naselja Šošnje i Dolovi koji su povodom Dana Grada dobili novi asfaltni put. Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu okupe predstavnici svih nivoa vlasti, a svečanosti su prisustvovali Nermin Mandra poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, federalni ministar Amir Zukić, premijer Zeničko – dobojskog kantona Mirnes Bašić, gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević, kao i brojni drugi gosti i mještani ovih naselja.

– Ovu priliku koristim da čestitam Dan Grada Visoko, ali i da čestitam na ovom i sličnim projektima koje radite, ali isto tako činite da naša bratska općina Kakanj i Visoko budu još više povezani. Vjerujem da će ovaj projekat učvrstiti još jače odnose koji su posljednjih godina bili malo poljuljani i čestitam što ste izborom Mirze Ganića to i pokazali. – istaknuo je u obraćanju načelnik Kaknja, Mirnes Bajtarević.

Prisutne je u ime mjesne zajednice pozdravio i Nazif Hasić, a obratio se i gradonačelnik Mirza Ganić.

– Velika mi je čast što imamo priliku da otvorimo jedan lijep put, a s druge strane što imamo priliku da su danas s nama predstavnici državnog, federalnog, kantonalnog, gradskog i općinskog nivoa. S ovog skupa šaljemo i poruku da se obilježavanje Dana Grada Visoko može dešavati i u rubnim dijelovima našeg grada. U ranijim godinama ste dugo čekali na ovaj put, radilo se pomalo i dugo godina, a danas je situacija da se uradi odmah i bez dugo čekanja. Moram da istaknem nešto pozitivno, a što se rijetko dešava, a to je angažman vas mještana koji ste nesebično pomagali i radili sve što je bilo potrebno da ovaj projekat što prije realizujemo. Ovaj projekat smo „posijali“ prošle godine kada sam bio premijer i u saradnji s višim nivoima vlasti smo uspjeli obezbijediti sufinansiranje projekta. To govori i to je važna poruka zbog prošlih vremena, kada smo govorili da Visoko treba reintegrirati u kanton i Federaciju, baš zbog ovoga kako bismo zajedničkim aktivnostima osigurali sredstva za razvoj naše lokalne zajednice. – kazao je u obraćanju gradonačelnik Ganić.

Zahvalio se i federalnom ministru Edinu Ramiću s kojim je u protekle tri godine realizovano nekoliko projekata vrijednosti 400.000 KM, kao i premijeru ZDK Mirnesu Bašiću.

– Saradnja s višim nivoima vlasti nema alternativu i ono što smo govorili da Visoko zaslužuje mir, slogu i zajedništvo zaista se ogleda u tome, ali i u ovome što smo danas svi zajedno na ovom mjestu. Ono što radimo pokazuje da spajamo ljude, mjesta i općine, i u ime Gradske uprave i svoje lično ime zahvaljujem se svima koji su pomogli da danas imamo jednu lijepu priču. – istaknuo je gradonačelnik Ganić.

Nakon obraćanja pristupilo se i najsvečanijem dijelu, presijecanju vrpce, koju su zajedno presjekli predstavnik savjeta mjesta zajednice Nazif Hasić, te gradonačelnik Mirza Ganić i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.