Turski ambasador Sadik Babur Girgin posjetio Visoko

Novoimenovani ambasador Republike Turske u našoj zemlji Sadik Babur Girgin boravio je u srijedu 14.jula 2021.godine u posjeti Visokom. Domaćin mu je bio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je gosta iz prijateljske zemlje tokom ugodnog razgovora upoznao sa onim što posjeduje i po čemu je prepoznatljivo Visoko, a tokom susreta se razgovaralo i o privrednim i turističkim potencijalima Visokog.

Posjet Visokom iskorišten je i za obilazak novog obdaništa koje se gradi u Prijekom, kao i Kulturnog centra „Altindag“ čiju je izgradnju finansirala prijateljska općina iz Turske.

Tokom posjeta ambasador Girgin i gradonačelnik Ganić su otvorili i izložbu slika, kojom je obilježena godišnjica neuspjelog pokušaja državnog udara u Turskoj, a koju su organizovali  JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ i TIKA (Turska agencija za saradnju i koordinaciju u BiH).

Izložbi su prisustvovali i brojni predstavnici najvećih turskih kompanija i agencija koje posluju u našoj zemlji, kao i drugi gosti koji su imali priliku da se pobliže upoznaju sa zbivanjima u prijateljskoj Turskoj iz 2016.godine.

Na kraju posjeta ambasador Girgin se zahvalio na gostoprimstvu istaknuvši kako će nastaviti raditi na jačanju odnosa između dvije prijateljske zemlje, dok je gradonačelnik Ganić ambasadora i predstavnike TIKA-e pozvao da ponovo posjete Visoko, te da kroz obilazak grada i znamenitosti, gosti još bolje upoznaju Visoko, ali i potencijale koje nudi naš grad.