U kabinetu gradonačelnika održan sastanak sa direktorima javnih preduzeća


U kabinetu gradonačelnika Mirze Ganića danas je održan sastanak sa direktorima javnih preduzeća, kojem je prisustvovao i predstavnik Grada u skupštini JP Nedžad Mulagić. Teme sastanka su bile očekivanja i problematika javnih preduzeća, kao i saradnja sa Gradskom upravom, te načini pomoći i podrške.
Sastanku su prisustvovali direktor JKP „Gradska groblja“ Visoko Kenan Karavdić, direktor JKP „Visoko“ Almir Hadžijalić, JP „Visoko Ekoenergija“ Amer Hindija, te JP „Veterinarska stanica“ Ahmed Kurspahić.Najviše problema trenutno je prisutno u JKP „Visoko“, pa je naglašena potreba detaljne analize situacije u ovom preduzeću, kao i plana pojeftinjenja usluga, prije svega cijene vode i priključka za vodu, a za šta je Grad Visoko izdvojio 500.000 KM u Nacrtu Budžeta. Naglašen je i ogroman problem sa opremom, koju je što hitnije potrebno obnoviti i unaprijediti.
JP „Veterinarska stanica“ je preduzeće koje posluje pozitivno, ali je u prethodnom periodu imalo jako loše odnose sa osnivačem. Dolaskom gradonačelnika Ganića odnosi su se značajno popravili i relaksirali, a saradnja ojačala i unaprijedila. Jedan od zadataka koji je delegiran ovom preduzeću je da se povećaju aktivnosti vezane za sterilizaciju pasa lutalica.
JP „Visoko Ekoenergija“ u narednom periodu za cilj bi trebalo imati proširenje gasne mreže gdje god to bude moguće i gdje bude interesa od strane građana , jer povećanjem broja korisnika smanjit će se i zagađenje zraka koje je veliki problem za Visoko. 
JKP „Gradska groblja“ Visoko nastavlja sa normalnim radom i sanacijom stečajnih obaveza. Značajno olakšanje u radu je izmirenje zaostalih finansijskih obaveza od strane Gradske uprave, kao i redovna podrška kroz izmirenje faktura odmah po ispostavljanju istih. Obzirom da je parking servis na području grada loše organizovan, te da se ne vodi računa o pravilnom parkiranju u užoj jezgri grada zadužena je uprava ovog preduzeća da sačini analizu i prijedloge mjera za poboljšanje, a sve u cilju unapređenja parking sistema. 
– Cilj nam je raditi pošteno, iskreno i za opći interes i mislim da je to i vidljivo kroz ovaj period rada od kako smo preuzeli mandat. Cilj je da imamo što bolju saradnju i što bolji odnos, te da radimo u interesu naših građana. Što se tiče zaključaka, JKP „Gradska groblja“ trebaju da u narednom periodu provjere način funkcionisanja parking službe i njeno uređenje, pa da vidimo u kojem pravcu ćemo ići s automatizacijom, JP „Visoko Ekoenergija“ u narednom periodu treba planirati proširenje mreže, te povećati obim aktivnosti u smislu sticanja novih korisnika, prema Veterinarskoj stanici ćemo ići sa podrškom i učvrstiti saradnju koje skoro da nije bilo, dok od „JKP „Visoko“ očekujemo detaljne analize i traženje modela pojeftinjenja usluga, naravno uz sufinansiranje Grada Visoko. – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić.