U Visokom aplicirano skoro 11.000 vakcina, poziv stanovništvu na vakcinaciju

Četvrti val korona virusa koji se najavljuje, a koji je barem prema brojkama novozaraženih već i stigao, upozorava da je vakcinacija trenutno jedina opcija u borbi protiv pandemije. Proces vakcinacije u visočkom Domu zdravlja se odvija nesmetano, vakcina ima dovoljno, a i broj apliciranih vakcina je skoro dostigao 11.000.  

– U JU “Dom zdravlja” Visoko je do današnjeg dana ukupno aplicirano 10.796 vakcina. Vakcinisanih je 6923 prvom dozom, a 3873 je primilo i drugu dozu. Petu sedmicu zaredom nastavljamo vakcinaciju bez prethodne najave. Vakcinacija je za sve starije od 18 godina svaki radni dan u terminu od 12:00 do 19:30 sati, a u dane vikenda u terminu od 07:00 do 14:00 sati. – kazali su nam iz Doma zdravlja Visoko.

Ovu priliku su iskoristili i da pozovu stanovništvo da se odazove pozivu na vakcinaciju jer je to uz poštivanje epidemioloških mjera trenutno najučinkovitiji način za suzbijanje pandemije korona virusa.

Inače, u Visokom je trenutno 37 osoba koje su pozitivne na korona virus i ta brojka je mnogo veća u odnosu na prethodne sedmice i mjesece.