Uplaćena novčana sredstva za devet novih, mladih obrtnika, kao poticaj samozapošljavanju

Novčana sredstava u iznosu od po 5.000,00 KM koja su predviđena kroz projekat „Prvi biznis – poticaj za samozapošljavanje mladih osoba“ uplaćena su u punom iznosu na račune mladih obrtnika kojima su dodijeljena. Na ovaj način devet mladih sa područja grada Visoko mogu početi sa osnivanjem vlastitih obrta, uz bitnu podršku Gradske uprave, koja će značiti uplatu doprinosa za godinu dana, kao i pomoć pri osnivanju vlastitih biznisa.

– Pored ovog značajnog projekta kroz koji smo svim aplikantima koji su se prijavili i ispunili uslove za poticaje pri samozapošljavanju sredstva i dodijelili, značajno je i sama uplata sredstava u iznosu od po 5.000,00 KM, jer je kompletan iznos od jučer na računima naših mladih obrtnika, tako da već mogu krenuti u samu proceduru osnivanja i prijave vlastitih biznisa. I ovu priliku bih iskoristio da još jednom poželim mnogo sreće našim mladim obrtnicima. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Projektom „Prvi biznis – poticaj za samozapošljavanje mladih osoba“ devet mladih ljudi iz Visokog je dobilo podršku za osnivanje vlastitih biznisa u iznosu od po 5.000,00 KM, a prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Mirza Ganić je obećao kako će Gradska uprava i u budućnosti nastaviti da podržava mlade obrtnike koji su dobili poticaj za samozapošljavanje.