Visočko ljeto 2022: Cijene zakupa štandova 15% niže, očekuju nas nastupi vrhunskih muzičara i bendova

Organizacioni odbor manifestacije „Visočko ljeto 2022“ je održao još jedan radni sastanak, a kako se manifestacija bliži poznati su i novi detalji koji nas očekuju u sklopu manifestacije koja se nakon dvije godine pauze ponovo vraća. – Građani su sa radošću primili informaciju da se ove godine vraća tradicionalna manifestacija Dani trgovine, kulture i sporta „Visočko ljeto“. S naše strane ćemo se potruditi da ponudimo jedan vrhunski kulturno-sportski program, a što se tiče Dana trgovine, popularnog visočkog vašara, ove godine cijene zakupa štandova će biti 15% niže, a plaćanja zakupa su oslobođene porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog. Tokom trajanja cjelokupne manifestacije u Visokom će biti besplatan parking i to su neki segmenti kojima pokušavamo naše građane osloboditi dodatnih troškova. – kazao je nakon sastanka gradonačelnik Mirza Ganić. 

Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 26.jula, dok će se od 27.jula do 2.augusta održati Dani trgovine, odnosno visočki vašar. 

Nakon dugo vremena očekuje nas i sjajan muzički i kulturni dio programa, a tokom manifestacije u Visokom će nastupiti Enes Begović, Zabranjeno Pušenje, Edo Maajka i grupa „Zoster“.