Visoko domaćin obilježavanja godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH

U kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića danas je održan radni sastanak, a povod je obilježavanje godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH, koje će ove godine biti održano u Visokom. Tim povodom sastanku je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Zeničko – dobojskog kantona Fahrudin Čolaković, kao i predstavnici Saveza RVI ZDK, te domaćina, organizacije RVI Visoko i boračkih organizacija.

Tokom sastanka utvrđene su aktivnosti na organizaciji ovog zaista velikog i značajnog događaja za Visoko, a gradonačelnik Mirza Ganić je ponudio punu podršku kako bi ovaj događaj bio održan na najvišem mogućem nivou.

Povodom godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH na obilježavanje u Visoko će stići brojne delegacije, članovi udruženja Ratnih vojnih invalida, kao i boračkih udruženja, ali i delegacije iz ukupno 22 općine koje su bile dio 3. korpusa.

Održat će se i Svečana akademija, kao i defile ulicama Visokog, te polaganje cvijeća i odavanje počasti najboljim i najhrabrijim sinovima ove zemlje.