Za herojske Kralupe – naselje Čifluk osigurano dodatnih 70.268,00 KM

Danas je gradonačelnik Mirza Ganić potpisao Sporazum s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 70.268,00KM za finansiranje projekta sanacije i asfaltiranja lokalnog puta u naselju Čifluk. Nakon provedbe svih procedura propisanih sporazumom, Grad Visoko će pokrenuti postupak javne nabavke.

Podsjećamo da smo u 2022. godini proveli kompletnu tendersku proceduru i potpisali ugovor s izvođačem radova u iznosu od 82.836,00 KM za prvu fazu sanacije lokalnog puta u naselju Čifluk, čija će realizacija uslijediti početkom građevinske sezone.

Ako uzmemo zbir sredstava za koja imamo potpisan ugovor i danas dodijeljena sredstva dolazimo do zaključka da će se u kratkom vremenskom periodu u ovo naselje investirati 153.104,00 KM, što nije nikada do sada urađeno, jer građani hodaju i voze po makadamu.

Kazali smo da Visokom treba gradonačelnik i Gradsko vijeće koje će uspostaviti dobru saradnju s višim nivoima vlasti kako bi se bolje i kvalitetnije koristile mogućnosti povlačenja sredstava iz budžeta i fondova za poboljšanje stanja u privredi, poljoprivredi, infrastrukturi i svim drugim oblastima važnim za život, rad i privređivanje, te u kontinuitetu svojim radom pokazujemo da izvršavamo dato obećanje, a prilog tome je i današnje potpisivanje Sporazuma u Sarajevu.