Za sanaciju puta u herojskim Kralupima – naselje Ratkovci osigurano 350.000 KM

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić i gradonačelnik  Visokog Mirza Ganić potpisali su Sporazum o udruživanju sredstava za finansiranje izgradnje infrastrukturnih projekata obnove na području grada Visoko.

Sporazum predviđa zajedničko finansiranje infrastrukturnog projekta “Sanacija saobraćajnice Plandište – Ratkovci, MZ Kralupi” na način da će Grad Visoko izdvojiti 150.000,00KM, a Federalno ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice 200.000,00KM. – Očekujemo da će realizacija ovog projekta uslijediti u narednih par mjeseci, a nakon provedene procedure javne nabavke, jer je dosadašnja praksa pokazala da saradnja s Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice na visokom nivou i kod odobravanja sredstava i kod realizacije projekata. Ovaj projekat je od posebne važnosti za građane herojskih Kralupa i naselja Ratkovci koji su u periodu agresije na BiH podnijeli veliki teret – kazao je gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

Gradska uprava kontinuirano i snažno radi na realizaciji projekata u svim krajevima našeg Visokog. – Ovo je prilika da se zahvalim federalnom ministru Edinu Ramiću na svesrdnoj podršci i razumijevanju spram delegiranih projekata iz Grada Visoko. Podsjećam da smo u proteklom periodu zajedničkim snagama sanirali puteve u naselju Kula Banjer (146.649,00KM), Šošnje (126.802,32 KM), Slatina prema Čifluku (cca 120.000,00KM) i Vidovići (cca 420.000,00KM). Također, podsjećam da je Grad Visoko u ovoj godini realizovao ugovor za fazu I – saniranje puta u MZ Kralupi – naselje Čifluk u iznosu od 82.836 KM, a osigurali smo sredstva u iznosu od 76.000KM za fazu II (uskoro se izvođač radova uvodi u posao) uz pomoć ministra Edina Ramića – kazao je gradonačelnik Ganić.