Zahvaljujući podršci Gradske uprave Streljački klub „Visoko“ bogatiji za vrijednu opremu

Gradska uprava Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem nastavlja s kontinuiranom podrškom sportskim kolektivima. Danas je gradonačelnik sa saradnicima posjetio Streljački klub „Visoko“ gdje je upriličena i mala svečanost, a povod je nabavka vrijedne opreme.

– Danas smo prisustvovali prezentaciji vrijedne opreme, puške i pištolja i ovo danas je prava mala svečanost za ovaj klub, jer su se modernizovali, a prema informacijama koje smo dobili, posljednju opremu su kupili sada već daleke 2006.godine. To pokazuje da je naš doprinos došao u pravom trenutku i realizovan je na pravi način, i sretan sam što imamo još jednu lijepu, pozitivnu priču u našem gradu. Ranije smo najavili da ćemo sve ligaške sportove pokušati da sufinansiramo na određeni način kako bismo osigurali kontinuitet u podršci razvoju sporta u Visokom. Danas smo u ovom klubu svjedočili i pozitivnim sportskim, ali i organizacionim rezultatima, jer da bi sport bio uspješan potrebno je da ima sportske radnike koji žive taj sport, a ovdje smo vidjeli ljude koji troše svoja finansijska sredstva i vrijeme da bi napravili rezultat, tako da sam sretan i kao gradonačelnik i kao čovjek što smo dali doprinos napretku ovog sporta i kolektiva u našem gradu. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Streljački klub „Visoko“ okuplja veliki broj članova, a takmiče se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Streljaštvo je u našem gradu prisutno preko 100 godina, a ovaj klub je dao veliki broj reprezentativaca. U posljednje vrijeme nije bilo značajne podrške, a samim tim ni značajnih ulaganja koja su potrebna za ovaj sport.

– Po Javnom pozivu nam je odobreno 7.000 KM i ta sredstva smo, pored ušteđenih sredstava koja smo imali, usmjerili na kupovinu nove puške i pištolja čija je vrijednost skoro 12.000 KM. Ova oprema nam jako mnogo znači jer je zadnja puška kupljena 2006.godine. Imamo uspješne sportiste, posebno mlade članove, takmičimo se u najvišem rangu i ovo je zaista velika podrška, na kojoj se zahvaljujemo i nadamo se i u budućnosti još boljoj saradnji. – rekao je predsjednik UO SK „Visoko“, Samir Užičanin.