Završni radovi na fiskulturnoj sali područne škole „Mula Mustafa Bašeskija“ u Porječanima

U toku su završni radovi na izgradnji fiskulturne sale u područnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ u Porječanima. Postavljanje podloge je posljednja faza opremanja ovog vrijednog obrazovnog objekta.

U proteklom periodu srušena je stara škola, napravljena nova fiskulturna sala koja je utopljena i u potpunosti opremljena, a urađeno je i vanjsko uređenje dvorišta sa izgradnjom malog dječijeg igrališta i klupa.

– Drago mi je da sam kroz različite pozicije sudionik izgradnje ovog vrijednog objekta od temelja do krova, a onda i opremanja sale i uređenja dvorišta škole. Uložena su značajna finansijska sredstva i do otvorenja objekta ostalo je još malo. Grad Visoko je za završetak radova odobrio 30.000,00KM kako bi se fiskulturna sala čim prije mogla staviti u funkciju. Obrazovanje je naša budućnost i mi ćemo se truditi da uređujemo i izgrađujemo školske objekte, ali i pružamo podršku našim učenicima i studentima kroz različite vidove, od subvencioniranja đačkih karata, stipendiranja do podrške vannastavnim aktivnostima. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.